Casa camere de vanzare in Floresti
Casa de vanzare in Floresti. Pret: 275000 EURO

Evolutia preturilor la case si vile in Cluj Napoca


Fie ca este vorba de vanzare, cumparare sau inchiriere de case sau vile in Cluj Napoca, Welt Imobiliare, una din cele mai renumite agentii imobiliare din Cluj este partenerul ideal si garantia succesului tau. Pe langa date complete si actualizate despre cele mai bune oferte de case si vile de vanzare din Cluj Napoca, agentia imobiliara Welt Imobiliare va ofera analize si informatii utile despre piata imobiliara din Cluj Napoca.

Piata de case si vile din Cluj Napoca a fost foarte dinamica in ultimii ani, investitia in aceste imobile fiind profitabila.

In ultimii ani s-au tranzactionat atat case vechi, dar mai ales case noi, constructii individuale, sau duplexuri, unde cumparatorii au optat preponderent pentru achizitionarea de case semifinisate, sau de case "la rosu", care au avut preturi mai accesibile decat cele finisate. Cererea de vanzare si inchiriere de case in Cluj Napoca a crescut permanent in ultimii ani si in consecinta, preturile la case si vile au avut un trend ascendent pana in a doua jumatate a anului 2008 cand criza financiara mondiala a perturbat piata imobiliara. Dupa ce ani la rand am asistat la o activitate efervescenta a pietei imobiliare, manifestata pe un trend ascendent al preturilor la case si acces facil la credite imobiliare sau ipotecare, asistam acum la scaderea numarului de tranzactii imobiliare si la reasezarea preturilor.

"Apetitul" clientilor pentru cumpararea de case si vile a fost temperat incepand cu a doua jumatate a anului 2008 cand criza financiara mondiala si restrictionarea creditarii prin noile norme impuse bancilor comerciale de catre BNR au incetinit si mai mult ritmul tranzactiilor imobiliare.


Visul multora dintre noi este sa locuiasaca intr-o casa sau o vila cu teren in Cluj Napoca, singur in curte, unde primeaza intimitatea si confortul. In ultimii ani s-au construit mai multe case in sistem duplex sau constructii insiruite care s-au vandut de regula inainte de finalizarea constructiei. Terenurile pentru case si vile in Cluj Napoca au avut preturi ridicate si au fost ceva mai dificil de gasit, iar cererea de case a fost in crestere. Au fost solicitate atat case noi construite, dar si case vechi la care noul proprietar vizeaza extinderea si consolidarea constructiei existente. In anul 2006 in cartierele Andrei Muresanu, Gheorgheni, Grigorescu si Zorilor, pretul la case si vile noi era cuprins de regula intre 200.000 si 300.000 Euro in functie de terenul aferent si de gradul de finisare al acestora.
In graficul de mai jos se poate observa dinamica preturilor (intre anii 2002-2006) la case cu 2, 3 camere precum si la cele cu 4, sau mai mult de 4 camere, finisate clasic, cu teren de circa 300-400 mp. Preturile prezentate pot cunoaste abateri semnificative si majorari datorita particularitatilor pe care le are fiecare casa in parte. Astfel, locatia, arhitectura, design-ul, finisajele, dotarile, sau terenul aferent al fiecarei case sau vile fiind elemente care pot influenta mult pretul final.

In anul 2008 preturile minime de tranzactionare ale caselor din Cluj, case cu 2 camere si cca. 300 mp de teren, sau duplexuri, erau dupa cum urmeaza:

 • cartierul A Muresanu 350.000 euro
 • cartierul Bulgaria 150.000 euro
 • cartierul Buna Ziua 150.000 euro (duplex)
 • zona centrala 350.000
 • cartierul Dambu Rotund 120.000 euro
 • cartierul Iris 95.000
 • cartierul Bulgaria 200.000
 • cartierul Europa 180.000
 • cartierul Faget 150.000
 • loc. Floresti 75.000 Euro
 • cartierul Gheorgheni 250.000 euro
 • cartierul Grigorescu 275.000 euro
 • cartierul Gruia 175.000 euro
 • cartierul Manastur zona Campului 150.000 Euro - duplex
 • cartierul Manastur 200.000 euro - casa individuala
 • cartierul Marasti 200.000 euro
 • cartierul Intre Lacuri 165.000 euro
 • cartierul Zorilor 250.000 euro

Preturile actuale ale caselor din Cluj pot fi vizualizate pe site-ul www.weltimobiliare.ro.
Despre ofertele de vanzare postatate pe site-ul firmei www.weltimobiliare.ro, vizitatorii interesati mai pot gasi informatii despre stilul arhitectural al casei, zona in care este amplasata, numarul de nivele, suprafata utila sau construita, anul constructiei, vecinatatile, starea constructiei, numarul de camere, locurile de parcare, garaje, panorama, expunerea, utilitati, dotari, extras CF, planurile constructiei, retele de utilitati, etc.

Case Cluj - oferte recomandate

Casa 5 camere de vanzare in Floresti
Tip imobil:
Casa
camere:
5
Localitate:
Floresti
Cartier:
Pret:
275000 EURO
Casa 5 camere de vanzare in Floresti
Tip imobil:
Casa
camere:
5
Localitate:
Floresti
Cartier:
Pret:
245000 EURO
Casa 4 camere de vanzare in Floresti
Tip imobil:
Casa
camere:
4
Localitate:
Floresti
Cartier:
Pret:
135000 EURO